Парламентът реши временна комисия да проверява всички  факти и обстоятелства,

...
Парламентът реши временна комисия да проверява всички  факти и обстоятелства,
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Временна комисия ще установява факти за дейността на групата около Нотариуса

П арламентът реши краткотрайна комисия да ревизира всички  обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

„ За “ бяха 191 народни представители, без „ срещу “, един „ въздържал се “.

Народното събрание одобри общ план на решение за основаване на краткотраен орган, който включва предложенията на " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи.

Комисията е от 17 народни представители на симетричен принцип:
петима от ГЕРБ-СДС,четирима – „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ),трима – „ Възраждане “,трима – Движение за права и свободи,един - „ Българска социалистическа партия за България “,един от „ ИТН “.
Тя ще бъде управлявана от Никола Минчев от ПП-ДБ.

Срокът на работа е 3 месеца,

като би трябвало да бъдат открити всички обстоятелства и условия към възможното съществуване на лица и проведени групи за въздействие в правораздавателната система по отношение на обществено изнесената информация за дейността  на Мартин Божанов. 

Преди гласуването

Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС разгласи, че парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи са се обединили към основаването на комисията. Депутатите одобриха тя да се състои от 17 народни представители и да работи в период от 3 месеца. 

Опозицията се възпротиви, тъй като членовете на комисията няма да бъдат определени на паритетен принцип, т.е. по двама депутати от всякага парламентарна група. Въпреки опитите им да трансформират това, болшинството реши членовете да се избират съгласно съотношението сред числеността на парламентарните групи.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР